آرشیو فروردین ماه 1403

معرفي انواع چاپ و پرينتر

معرفی کامل پرینتر کارت PVC

۲۲ بازديد
پرینتر کارت PVC دستگاهی برای چاپ و شخصی‌سازی کارت‌های پی وی سی است. این چاپگر که به دستگاه صدور آنی کارت نیز معروف است، جهت چاپ کارت پی وی سی در انواع گوناگون، از جمله کارت شناسایی، کارت بانکی، کارت اعتباری، کارت دانش آموزی، کارت‌ عضویت و … در فروشگاه‌ها و مراکز تجاری، خدماتی و درمانی، بانک‌ها، پست بانک‌ها و دفاتر پیشخوان استفاده می‌شود. چاپگرهای کارت توسط درایورهای خاص خود کنترل می‌شوند و ویژگی‌های سخت‌افزاری که دارند، آن‌ها را از پرینترهای سنتی‌تر متمایز می‌سازد. برای مثال پرینتر های چاپ کارت مختلف می‌توانند ضخامت و ابعاد متفاوت کارت را بپذیرند و روی آن‌ها چاپ کنند.
 
مزایای دستگاه چاپ کارت پی وی سی
کارت پرینتر PVC از جمله دستگاه‌های پرکاربردی است که در حوزه‌های گوناگون مانند چاپ کارت تخفیف، چاپ کارت بانکی، چاپ کارت بهداشت کاربرد دارد. شرکت‌ها و سازمان‌ها معمولا برای چاپ کارت های پی وی سی بین دو راهی خرید دستگاه یا برون سپاری چاپ کارت گیر می‌کنند. برای انتخاب بهترین راه برخی از مزایای خرید پرینتر کارت PVC را بیان می‌کنیم:
  • هزینه کمتر: اگر تیراژ چاپ شما زیاد و پیوسته است، با خرید چاپگر کارت می‌توانید، هزینه چاپ خود را کاهش دهید.
  • امنیت بالاتر: زمانی که دستگاه چاپ برای خودتان است، امنیت شما بالاتر می‌رود. زیرا شما توانایی شخصی‌سازی و کدگذاری کارت‌ها هوشمند نظیر کارت مگنت و کارت مایفر را دارید.
  • چاپ سریع‌تر: از مهمترین مزایای این دستگاه می‌توان به صدور آنی کارت در بانک‌ها برای ارباب رجوع اشاره کرد. زمانی که پرینتر کارت دارید، می‌توانید همزمان با مراجعه مشتری به محل، کارت‌ها را چاپ ‌کنید و نیازی به سفارش چاپ ندارید. با این کار در زمان نیز صرفه‌جویی می‌شود.
 
تفاوت پرینتر کارت های پی وی سی
  • تکنیک چاپ:
برخی از پرینتر‌ها با تکنولوژی چاپ مستقیم کار می‌کنند؛ یعنی به این صورت که هد چاپگر مستقیما با کارت در تماس است و اطلاعات از طریق حرارت به کارت منتقل می‌شود. در این روش به دلیل اینکه به هد دستگاه آسیب وارد نشود، کارت‌های چاپ شده دارای یک حاشیه سفید هستند. اگر تمام آنچه شما نیاز دارید چاپ یک کارت شناسایی یا پرسنلی ساده، همراه با یک سری اطلاعات پرسنلی و عکس است می‌توانید از دستگا‌های با تکنیک مستقیم استفاده نمایید. دستگا‌هایی که در سایز‌های کوچک دربازار موجود هستند و اصولا به صورت تک رو چاپ انجام می‌دهند.
برخی دیگر از تکنولوژی چاپ غیر مستقیم استفاده می‌کنند. یعنی هد دستگاه مستقیما با کارت در تماس نیست و اطلاعات از طریق حرارت ابتدا به فیلم و از فیلم به کارت منتقل می‌شود. در این حالت برای آسیب نرسیدن به هد پرینتر از فیلم استفاده می‌شود. اما در صورتی که کارت‌های شما جهت حضور و غیاب و یا تردد به کار می‌رود، بهترین انتخاب، پرینتری با تکنیک غیر مستقیم است.
 
  • نوع چاپ(تکرو و دورور):
تفاوت دیگر در نوع چاپ یعنی چاپ تک رو و دورو است. برخی از دستگاه‌ها تنها می‌توانند روی یک سمت از کارت فرایند چاپ را انجام دهند و برخی دیگر قادر هستند به صورت همزمان در هر دو طرف کارت، فرایند چاپ را انجام دهند.
 
  • کیفیت چاپ:
معمولا کیفیت چاپ در همه پرینتر کارت‌هایی که از یک فناوری استفاده می‌کنند یکسان است. چاپگرهای انتقال حرارتی (تکنولوژی غیر مستقیم) کیفیت بهتری را ارائه می‌دهند. اغلب کارت پرینترها از رزولوشن 300 DPI برخوردار هستند.
 
  • سرعت چاپ:
یکی از عوامل مهم در انتخاب پرینتر کارت پی وی سی برای اکثر افراد سرعت چاپ آن است. تعداد کارت‌هایی را که یک چاپگر می‌تواند در واحد زمان چاپ کند، همواره مورد نظر سازمان‌ها و ادارات بزرگ است. اگر روزانه صد‌ها یا حتی هزاران کارت را چاپ می‌کنید، برای به حداکثر رساندن بازده چاپ خود، به چاپگری با سرعت چاپ بالا نیاز دارید.
 
  • مواد مصرفی:
مواد مصرفی تمام پرینترکارت ها، ریبون است. اما هر چاپگر کارت با توجه به ویژگی‌هایی که دارد از ریبون‌های مختلفی استفاده می‌کند. برای مثال برای چاپ تک رنگ مشکی از ریبون مشکی استفاده می‌شود و برای چاپ رنگی، ریبون رنگی به کار می‌رود. در صورتی که دستگاه قابلیت چاپ لمینت داشته باشد می‌تواند از ریبون لمینت استفاده کند. همچنین چاپگرهای غیر مستقیم برای چاپ علاوه بر ریبون از فیلم پرینتر نیز استفاده می‌کنند.
 
  • سازگاری با دستگاه‌ها:
از دیگر نکاتی که باعث تمیز پرینتر‌ها با یکدیگر می‌شود و در هنگام خرید کارت پرینتر باید مورد توجه قرار گیرد، سازگاری آن با سیستم شماست. در نظر داشته باشید چاپگری که خریداری می‌کنید باید با نسخه فعلی ویندوز شما سازگار باشد. همچنین بررسی کنید که چاپگر کارت از فناوری اترنت یا USB برای اتصال به شبکه محلی شما استفاده می‌کند یا خیر.
 
  • امنیت و قابلیت رمزگذاری:
اگر به چاپ کارت‌هایی با قابلیت ذخیره اطلاعات نیاز دارید، باید پرینتر کارت‌هایی را انتخاب نمایید که به شما امکان رمزگذاری نوار‌های مغناطیسی، تراشه‌های RFID و تراشه‌های smart chip را می‌دهند. می‌توانید چاپگر‌هایی را بخرید که قادر به بازنویسی داده‌های موجود در کارت باشد و به شما امکان بروزرسانی اطلاعات را بدهد. همچنین بهتر است برخی از گزینه‌های امنیتی مانند چاپ لمینیت هولوگرافی و چاپ میکرو را نیز بررسی کنید.
 
  • نرم افزار چاپ کارت:
تفاوت دیگر این پرینترها در نرم افزاری است که برای چاپ مورد استفاده قرار می‌دهند. برخی از پرینتر کارت ها وابسته به دسکتاپ و برخی دیگر وابسته به وب هستند. برای شرکت‌های بزرگ چاپگر کارت pvc وابسته به دسکتاب بهتر و مناسب‌تر است.
 
قیمت پرینتر کارت
قیمت دستگاه چاپ کارت PVC نسبت به پرینترهای معمولی بیشتر است. علت گران بودن آن‌ها این است که پرینترهای چاپ کارت بسیار پیشرفته‌تر و تخصصی‌تر هستند. به عبارتی فناوری مورد استفاده در چاپگرهای ی وی سی برای چاپ روی کارت بسیار متفاوت از فناوری چاپگرهای ساده برای چاپ روی کاغذ است. پرینتر‌‌های کارت نسبت به پرینتر‌های کاغذ قیمت بالاتری دارند. قیمت پرینتر‌های چاپ کارت به کیفیت، سرعت، یک طرفه یا دو طرفه بودن پرینتر، برند، نوع تکنولوژی (مستقیم, غیر مستقیم, جوهر افشان) و … بستگی دارد. قیمت حدودی این پرینتر ها از 10 میلیون تا 200 میلیون متغیر است. با این وجود با شناخت کامل این پرینترها و بررسی نیازهایتان می‌توانید ارزان ترین پرینتر کارت PVC را پیدا کنید.
 
خرید پرینتر کارت PVC
خرید پرینتر صدور کارت مناسب از میان این طیف وسیع دستگاه‌ چاپ کارت با وجود تنوع ویژگی‌ها و قابلیت‌ها، نیازمند شناسایی دقیق نیازهای کاربر است. برای انتخاب کارت پرینتر متناسب با نیازتان، باید مواردی را در نظر داشته باشید:
  • تیراژ کارت PVC مورد نیاز شما در سال چند عدد است؟
دانستن تعداد تقریبی کارت هایی که برای چاپ نیاز دارید، چه به صورت روزانه، چه هفتگی یا سالانه، واقعا مهم است. در اینجا نکات اصلی است که باید هنگام بررسی حجم چاپ کارت در نظر بگیرید.
  • سرعت چاپ دستگاه در ساعت چقدر است؟
سرعت چاپ تمام چاپگرهای کارت PVC که در کارت پرداز به فروش می‌رسد، به طور دقیق آزمایش شده‌اند. شما می‌توانید در بخش بررسی کامل صفحات محصول چاپگر این آمار را جداگانه مشاهده کنید. بسته به مشخصات پرینترها، کارت‌های تمام رنگی را می‌توان بین 12 تا 35 ثانیه چاپ کرد. بدیهی است که چاپ با حجم بالا به سرعت چاپ بالاتری نیاز دارد تا بتواند با تقاضای چاپ مطابقت داشته باشد.
  • ظرفیت مخازن ورودی و خروجی دستگاه چقدر است؟
برخی از چاپگرهایی که برای خروجی کم حجم طراحی شده‌اند، فاقد مخزن هستند، اما بسیاری از آن‌ها قیف ورودی و خروجی دارند. کارت‌های خام در قسمت مخزن ورودی دستگاه قرار می‌گیرد و پس از چاپ در مخزن خروجی جمع‌آوری می‌شوند. هرچه مخازن بزرگ‌تر باشند، می‌توانید بدون نیاز به بارگیری و خالی کردن کارت‌ها، زمان بیشتری را طی کنید.
  • بازدهی چاپ دستگاه‌ها چقدر است؟
این بستگی به نوع ریبون مورد استفاده شما دارد. هرچه ریبون مصرفی بزرگتر باشد، کمتر باید آن را تغییر دهید و در دراز مدت هزینه آن کمتر خواهد بود. بازدهی اکثر ریبون‌ها بین 250 تا 500 کارت است.
  • با توجه به مورد استفاده کارت، به چاپ یکرو یا دورو نیاز دارید؟
مرحله بعدی تصمیم‌گیری در مورد نیاز به پرینتر یک طرفه یا دو طرفه است. چاپگرهای یک طرفه برای چاپ روی سطح کارت طراحی شده اند و برای مشاغلی که به دنبال ارائه اقدامات امنیتی بصری مانند کارت شناسایی عکس‌دار هستند مناسبند. در اکثر چاپگرهای ما می‌توانید به کمک یک افزونه ماژول دو طرفه، دستگاه خود را به دروروزن ارتقا دهید.
  • پرینتر کارت با کامپیوتر شما سازگار است؟
بخشی از فرآیند خرید چاپگر کارت پی وی سی که اغلب نادیده گرفته می شود، اطمینان از سازگاری دستگاه با سیستم عامل رایانه شما است. اکثریت قریب به اتفاق چاپگرها و نرم‌افزارهای ارائه شده در این مرکز مبتنی بر ویندوز هستند.
  • آیا امنیت پرینتر برای شما مهم است؟
امنیت چاپگر این روزها به اندازه امنیت کارت مهم است. این بسیار مهم است که داده‌های شخصی چاپ شده روی کارت‌های شناسایی به دست افراد نادرست نیفتند. به همین دلیل، بسیاری از تولید کنندگان پرینتر کارت، چاپگرهایی را ارائه می‌دهند که داده‌ها را به محض چاپ از بین می‌برند.
  • آیا پرینتر مورد نظر شما قابلیت رمز گذاری کارت هوشمند را دارد؟
هر پرینتر دارای گزینه‌های رمزگذاری خاص خودش است. برخی از پرینترها قابلیت ارتقا و افزودن ماژول‌های رمزگذاری را به صورت جداگانه دارند.
  • مواد مصرفی قابل استفاده در چاپگر چیست و آیا به راحتی در بازار یافت می‌شود؟
مواد مصرفی پرینتر کارت پی وی سی به نوع تکنولوژی پرینتر بستگی دارد. چاپگرهای مسقیم دارای ریبون هستند. پرینتر های انتقال مجدد(غیرمستقیم) به فیلم و ریبون نیاز دارند. چاپگر های جوهر افشان نیز به کارتریج نیاز دارند.
  • آیا چاپگر مد نظرتان گارانتی و خدمات پس از فروش دارد؟
چاپگرهای کارت که ما عرضه می‌کنیم همگی دارای ضمانت نامه هستند. همچنین تیم پشتیبانی فنی داخلی ما نیز برای کمک به راه‌اندازی چاپگرتان آماده است؛ و تمام مدل‌ها با خدمات پس از فروش یک ساله، از جمله راه‌اندازی ارائه می‌شوند.
 
پرفروش ترین چاپگر کارت PVC
انواع پرینتر چاپ کارت پی وی سی در گستره متنوع قابلیت‌ها و برندها تولید شده‌‌اند و به صورت گسترده در سطح دنیا برای اهداف گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:
  • پرینتر کارت هایتی Hiti
  • پرینتر کارت زبرا Zebra
  • پرینتر کارت اولیس Evolis
  • پرینتر کارت مجیکارد Magicard
  • پرینتر کارت فارگو Fargo
  • پرینتر کارت پوینت من Pointman
  • پرینتر کارت هودو Hodoo
  • پرینتر کارت هیدی HEIDI
  • پرینتر کارت اسمارت Smart
 
۰ ۰

آشنایی کامل با کارت PVC

۲۲ بازديد
کارت PVC از پلی وینیل کلراید ساخته می‌شود و جنس پلاستیک فشرده دارد. پی وی سی یک پلیمر با دوام و منطعف است و به سبب ویژگی‌هایی که دارد، از آن برای تولید  و چاپ کارت‌ PVC مانند کارت‌های شناسایی، بانکی، هدیه و ... استفاده شود. کارت پی وی سی یک انقلاب در صنعت چاپ کارت به حساب می‌آید؛ زیرا تا قبل از روی کار آمدن آن، چاپ کارت‌های مختلف بر روی کاغذ صورت می‎‌گرفت و معایب زیادی داشت. این جنس ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است و پیدایش آن از قطع درختان زیادی جلوگیری کرده است. ابعاد استاندارد کارت‌های پی وی سی ۸.۵ در ۵.۳ سانتی‌متر است. اما در رنگ و ضخامت‌های گوناگون وجود دارد.
 
انواع کارت PVC
این کارت‌ها در دو دسته کلی کارت PVC ساده و کارت PVC هوشمند تولید می‌شوند. 
 
 
  • انواع کارت پی وی سی ساده:
 
تقسیم بندی کارت PVC ساده بر اساس ضخامت
کارت PVC ساده در سه ضخامت ۳۰۰، ۵۰۰ و ۷۶۰ میکرون تولید می‌شود. اگر می‌خواهید معیاری از ضخامت کارت‌ها داشته باشید به کارت بانکی خود نگاهی بیندازید. کارت‌های بانکی ضخامت ۷۶۰ میکرون دارند.
 
تقسیم بندی کارت PVC ساده بر اساس رنگ
سفید، متالیک نقره‌ای، متالیک طلایی و شفاف رنگ‌های اصلی کارت PVC ساده است. کارت‌های متالیک اکلیل‌های درخشان دارد. آبی، قرمز و سبز رنگ‌هایی هستند که به ندرت در بازار موجود است.
 
 
  • انواع کارت پی وی سی هوشمند:
 
ضخامت همه کارت‌های هوشمند ۷۶۰ میکرون است. کارت‌های هوشمند نیز در رنگ‌های سفید، متالیک نقره‌ای و متالیک طلایی تولید می‌شوند. ماهیت هوشمند ساز کارت‌های PVC آن‌ها را به دو دسته کلی تقسیم می‌کند. هوشمند تماسی و هوشند غیر تماسی نام این دسته‌هاست.
 
کارت هوشمند تماسی
کارت مگنت یا مغناطیسی که یک نوار مشکی رنگ دارد کارت تماسی است. دلیل این نامگذاری امکان خوانده شدن کارت پس از کشیدن روی دستگاه ریدر است. این نوع کارت هوشمند در سه رنگ سفید ساده، متالیک نقره‌ای و متالیک طلایی در بازار موجود است. کارت‌های مغناطیسی در دو نوع HiCo و LoCo تولید می‌شوند. مدل هایکو دارای ۳ بخش و مدل لوکو دارای ۲ بخش برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستند. مگنت کارت‌ها پس از چاپ توسط دستگاهی به نام انکودر کدگذاری می‌شود.
 
کارت هوشمند بدون تماسی
کارت مایفر و کارت RO (فقط خواندنی) دو دسته کارت هوشمند غیر تماسی است. این کارت‌ها برای خوانده شدن نیازی به تماس با دستگاه ریدر خود ندارند. بلکه با نزدیک شدن به دستگاه ریدر اطلاعات روی چیپ خوانده می‌شود. کارت‌های غیر تماسی شامل یک آنتن و چیپ هستند. کارت مایفر آنتی مستطیلی شکل دارد و قابل خواندن و نوشتن است. اما کارت RO آنتی دایره‌ای شکل دارد و فقط قابل خواندن است و توسط کارخانه کدگذاری شده است. کارت مترو نمونه‌ای از کارت غیر تماسی است.
 
مزایای چاپ روی کارت پی وی سی
از مزایای استفاده از کارت pvc در چاپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- دوام و ماندگاری آن ها بسیار بالا و با کاغذ و مقوا قابل مقایسه نیست.
۲- کیفیت چاپ بی نظیر به دلیل استفاده از دستگاه های بروز در صنعت چاپ کشور در این زمینه
۳- قابلیت بازیافت به میزان ۱۰۰%
۴- قابلیت ضد آب و رطوبت متاسب لیبل و بسته بندی کالاهایی که در معرض رطوبت قرار دارند.
۵- قابلیت انعطاف پذیری فوق العاده
و …
 
هر چند در ابتدا باور عمومی استفاده از ورق های پلیمری را دشمن محیط زیست میدانست، اما حقیقت مطلب رقبت و تمایل دوستداران محیط زیست به استفاده از اینگونه مواد است. چرا که این مواد بارها و بارها ۱۰۰% بازیافت می شوند و همچنین دوام بیشتر از قطع بی رویه درختان نیز جلوگیری می شود.
 
تکنیک های چاپ کارت PVC
چاپ کارت PVC با استفاده از چاپگرهای مخصوص انجام می‌شود. به این چاپگرها پرینتر کارت گفته می‌شود. چاپ کارت پی وی سی به دو صورت دیجیتال و افست انجام می‌شود.
 
 
  • چاپ کارت PVC به روش دیجیتال
 
تکنیک دیجیتال نوعی چاپ است که با استفاده از آن می‌توان کارت‌های پی وی سی را در تیراژ‌های پائین چاپ نمود. این روش از طریق کارت پرینت انجام می‌گیرد. کارت‌هایی که با این تکنیک چاپ می‌شوند دارای کیفیت مطلوبی هستند و با سرعت قابل توجهی به چاپ می‌رسند. به عبارتی این روش امکان چاپ کارت PVC فوری را پس از درخواست در تیراژ کم به کاربر می‌دهد. همچنین از طریق آن می‌توان اقدام به تغییر طرح و اطلاعات کارت نمود. لازم است بدانید که هزینه چاپ دیجیتال کارت PVC نسبت به روش‌های سنتی مانند چاپ افست بیشتر است. اما می‌توان این هزینه زیاد را با کمی صرفه‌جویی در تیراژ‌های پایین جبران نمود. این روش از طریق دستگاه‌های چاپ دیجیتال و به صورت مستقیم توسط کامپیوتر بر روی کارت‌های پی وی سی PVC انجام می‌گیرد. برای انجام عملیات چاپ می‌بایست پرینتر‌های چاپ کارت را به یک کامپیوتر متصل نمود. این کامپیوتر اطلاعاتی که باید روی کارت‌ها چاپ شوند نظیر تصاویر و متن و غیره را به چاپگر می‌فرستد تا آن‌ها را چاپ نماید. بیشترین کاربرد این روش مرحله شخصی‌سازی کارت‌های اعتباری است. بدین صورت که ابتدا چاپ اطلاعات ثابت با استفاده از دیگر روش‌های چاپ روی پی وی سی انجام شود و سپس رمزگذاری و شخصی‌سازی آن‌ها توسط پرینتر‌های رومیزی و با سرعت بالا صورت می‌گیرد. این نوع چاپ به دو صورت چاپ حرارتی مستقیم و چاپ حرارتی غیر مستقیم انجام می‌شود.
 
 
  • چاپ کارت PVC به روش افست
 
روش offset جزو جدیدترین و رایج‌ترین تکنیک‌ها در صنعت چاپ شناخته شده است که برای چاپ کارت PVC در تیراژهای نسبتا بالا بهترین انتخاب است. چاپ افست کارت PVC با دستگاه‌های بسیار پیشرفته در چاپخانه مخصوص کارت پی‌وی‌سی و به صورت غیر مستقیم انجام می‌گیرد و علاوه بر کیفیت بالایی که ارائه می‌دهد، از نظر قیمت نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است. روش فوق نسبت به دیگر شیوه‌‌های چاپ کارت پی وی سی سرعت بیشتری دارد. در واقع با استفاده از این تکنیک می‌توان تعداد بیشتری کارت چاپ نمود. به عبارتی روش مذکور برای چاپ در تیراژ پایین مقرون به صرفه نیست. در این تکنیک ابتدا طرح مورد نظر برای چاپ بر روی صفحه‌ای فلزی به نام زینک منتقل می‌شود، سپس با مواد شیمیایی این صفحه را به گونه‌ای حساس می‌کنند که فقط نوشته‌ها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود می‌گیرد، در مرحله بعد نیز زینک‌ها به چاپخانه ارسال می‌گردند. آن قسمت‌هایی از زینک که فاقد رنگ هستند، با استفاده از یک غلطک مرطوب می‌شوند و سپس بر روی آن مرکب‌زده می‌شود. از آنجایی که مرکب چرب شده است بر روی قسمت‌هایی که مرطوب است نمی‌نشیند و فقط روی قسمت‌های خشک مرکب قرار می‌گیرد. چاپ کارت پی وی سی به روش offset به دو صورت سینگل و لمینتی صورت می‌گیرد.
 
روش نگهداری درست از کارت PVC چاپ شده
با پایان مراحل چاپ کارت PVC و آماده شدن کارت‌ها ممکن است برای نگهداری از آن‌ها به برخی لوازم جانبی نیاز داشته باشید. با اینکه دوام و ماندگاری این کارت‌ها زیاد است، اما با این حال استفاده نامناسب از کارت و یا روش‌های اشتباه در نگهداری از آن‌ها می‌تواند منجر به آسیب دیدن کارت‌ها و کاهش طول عمر آن‌ها گردد. به همین دلیل، توصیه ما این است که برای نگهداری از کارت‌های خود یک مکان مشخص در نظر بگیرید و یا از جاکارتی مناسب استفاده کنید. همچنین اگر نیاز است که در طی روز بار‌ها از کارت خود استفاده نمایید بهتر است با استفاده از لوازمی مانند گیره کارت و یا بند گردن آویز کارتتان را در نزدیکی خود نگه دارید.
۰ ۰