سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۳ ۱۰:۵۴ ۲۱ بازديد
طراحی کارت پی وی سی باید چگونه باشد؟
طراحی کارت PVC مهمترین مرحله چاپ کارت است که برای متمایز ساختن شما نسبت به دیگران باید حرفه ای، با کیفیت، خاص و منحصر به فرد انجام شده باشد. در این زمینه نکاتی وجود دارد که در ادامه آنها را بیان خواهیم نمود.
- کارت پی وی سی را باید در نرم افزار های کامپیوتری طراحی کنید. بهترین نرم افزار ها برای طراحی کارت های حرفهای ایلوستریتور و فتوشاپ هستند.
- در هنگام طراحی میتوان از رنگ سازمانی، نام شرکت یا لوگوی آن روی کارتها استفاده نمود
- ابعاد کارت بسیار مهم است که عدم دقت در آن میتواند منجر به تغییر اندازه نامتناسب طرح و در برخی اوقات بریده شدن نوشتهها و طرح گردد.
- رعایت فاصله مناسب نوشتهها از لبه نیز الزامی است. تا علاوه بر زیبایی از حذف شدن اطلاعات به هنگام برش کارت جلوگیری کند. در ایلوستریتور شما به سادگی میتوانید این حاشیه را رعایت کنید، اما در فتوشاپ گزینه خاصی برای این کار وجود ندارد و باید خودتان این حاشیه را تعیین کنید. کارت های پی وی سی معمولا لبه گرد هستند و جنس های شفاف یا رنگی آن ها بی نهایت زیبا و البته محکم است.
- از دیگر قوانین طراحی کارت پی وی سی این است که باید مد یا حالت رنگی آن را CMYK قرار دهید.
- دیگر قانون طراحی کارت PVC این است که که سعی کنید حتما رزولوشن یا وضوح تصویر طراحی کارت ویزیت را 300dpi تعیین کنید. چرا که بهترین رزولوشن همین است.
- بهتر است که طراحی کارت پی وی سی دو رو باشد. کارت پی وی سی زیبایی و استحکام خاصی دارد اما نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که چاپ کارت پی وی سی تقریبا هزینهای دو برابر یا بیشتر از کارت مقوایی برای شما در پی دارد. بنابراین زمانی که قرار است این هزینه را متحمل شوید، هیچگاه نباید کارت شما تک رو باشد.
آموزش طراحی کارت PVC با نرم افزار فتوشاپ
در ادامه نحوه ایجاد طرح در فتوشاپ برای چاپ روی کارت PVC بصورت تصویری مرحله به مرحله آموزش داده شده است. رعایت این نکات در طراحی کارت پی وی سی الزامی است. زیرا عدم تنظیمات درست باعث خراب شدن کار چاپی خواهد شد. بعد از آموزش تنظیمات فتوشاپ، نکات ارسال اطلاعات متغیر توضیح داده شده است. اطلاعات متغیر به اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، کد پرسنلی، کد عضویت، عکس پرسنل و ... گفته میشود. نیازی به درج این اطلاعات روی طرح کارت وجود ندارد. و در بخش دوم نحوه درست ارسال اطلاعات توضیح داده شده است.
آموزش تنظیمات فتوشاپ برای چاپ کارت پی وی سی
- در مرحله اول یک سند در فتوشاپ ایجاد کنید. سایز سند را مطابق عکس زیر ۹.۲ در ۵.۷ سانتیمتر تنظیم کنید. سایز کارت های پی وی سی ۸.۵ در ۵.۳ سانتیمتر است. در هنگام برش بخشی از لبههای کارت حذف میشود، بنابراین باید در هنگام طراحی ۷ میلی متر از چپ و راست و ۶ میلی متر از بالا و پایین فاقد طرح باشد. به همین دلیل است که سایز طرح کارت را بزرگتر از اندازه کارت ایجاد میکنیم.
- رزولوشن (Resolution) را روی ۳۰۰ تنظیم کنید. در صورت استفاده از روش چاپ دیجیتال مد رنگی (Color Mode) را RGB قرار دهید؛ و اگر چاپ افست کارت PVC مد نظر است باید مد رنگی را CMYK قرار دهید.
- بعد از ایجاد سند با استفاده از خطوط راهنما ۲ میلیمتر از اطراف سند را انتخاب کنید. طرح کارت را در منطقه داخلی این خطوط طراحی کنید.
- خطوط راهنمایی که در مرحله قبل درج شد لبه های برش کارت هستند. بنابراین نباید طرح و یا نوشته ها را نزدیک به این خطوط قرار دهید.
آموزش نکات ارسال صحیح اطلاعات متغیر برای چاپ کارت
-
اگر کارتی که قرار است چاپ شود شامل اطلاعات متغیری مانند نام، نام خانوادگی، کد ملی، عکس پرسنلی و یا … است؛ این اطلاعات باید طبق روش توضیح داده شده در فیلم زیر ارسال شوند. برای درست چاپ شدن کارت رعایت نکات زیر الزامی است.
-
اطلاعات باید در یک فایل اکسل و بصورت ستونی درج شوند.
-
گاهی اوقات اکسل هایی برای ما ارسال میشود که بصورت ستونی هستند. نمونه ای از اکسل اشتباه در پایین آورده شده است.
-
اگر کارت شما از نوع شناسایی است و عکس پرسنل باید روی آن چاپ شود؛ عکس ها را با رزولوشن ۱۰۰ اسکن کنید. عکس هر شخص را جداگانه اسکن کرده و از فرستادن فایل هایی که شامل چندین تصویر پرسنل در یک عکس هست خودداری بفرمایید. عکس ها را به صورت ۳ در ۴ و نه مربعی اسکن کنید.نمونه درست اسکن عکسها در تصویر زیر نشان داده شدهاست.
-
علاوه بر رعایت نکات در اسکن کردن عکسها، در نامگذاری عکس پرسنل نیز نکاتی وجود دارد که رعایت آن الزامی است. عکس ها باید با یک عدد نامگذاری شوند. این عدد باید یکی از مشخصات درج شده در فایل اکسل باشد. به عنوان مثال برای اکسل بالا میتوانید از کد ملی در نامگذاری عکس ها استفاده کنید. اگر هیچ فیلد عددی در اکسل و اطلاعات کارت وجود نداشت؛ یک شماره ردیف در اکسل ایجاد کرده و از این شماره برای نامگذاری عکس ها استفاده کنید.